Polen: Biebrzamoerassen en/of Mazurische meren, eindeloos wandelen

wandeltrektochten, individuele reizen, 12, 18, 19 en 25 dagen

Wandelen in het Suwalki landschappark

Wandelen in het Suwalki landschappark

Fervente wandelaars kunnen hun hart ophalen, want deze 3 mooie wandeltrektochten zijn zo uitgezet, dat je ze zowel afzonderlijk als aaneengesloten kunt lopen. De 3 etappes samen vormen een aaneengesloten wandeling van meer dan 325km, door een prachtig zich steeds veranderend landschap met oneindige natuurgebieden en kleinschalige landbouw.

De eerste wandeldag van elke etappe is een rondtocht, zodat je na een mogelijk vermoeide reis, rustig kunt beginnen. Onderweg zijn er ook rondtochten gepland, gewoon omdat we denken dat ze de moeite waard zijn. Het is niet altijd gelukt om op loopafstand geschikte accommodaties te vinden. Daarom verzorgt je gastheer/vrouw een enkele keer een korte transfer zodat toch het karakter van een aaneengesloten wandeltocht behouden blijft.

De eerste en tweede etappe zijn ook uitermate geschikt voor vogelaars die van wandelen houden. Voor vogelaars raden we het voorjaar aan.

De eerste etappe, 12 dagen: langs het zuidbekken van de Biebrzamoerassen
De eerste etappe begint in het zuiden van de Biebrzamoerassen, waar Biebrza en Narew samenstromen. Je volgt de over het algemeen hoog- en droge rand van het Biebrzadal in Noordoostelijke richting door landelijk gebied. Geregeld kom je door kleine dorpjes. De trektocht eindigt in het brede middenbekken van de moerassen.

De tweede etappe, 12 dagen: door de Biebrzamoerassen het Mazurische merengebied in
De tweede etappe begint uiteraard daar waar de eerste geëindigd is. Je trekt het brede en soms drassig tot natte middenbekken van de Biebrzamoerassen door. Gedurende enkele wandelingen begeef je je ver van de bewoonde wereld. Na enkele dagen laat je de Biebrzamoerassen achter je en trek je langs heldere meren steeds verder het oostelijke deel van het Mazurische Merengebied in.

Etappes 1 en 2 gecombineerd, 19 dagen

De derde etappe, 12 dagen: door de Mazurische meren naar de Russische en Litouwse grens
De derde etappe vindt in zijn geheel in het oostelijk deel van de Mazurische Meren plaats, ook wel Suwalszcyczna genoemd, en start bij Elk, eens een welvarend stadje in het voormalige Oost Pruisen.. Dwars door het Suwalki Landschappark bereik je uiteindelijk de meest noordelijkste grens van Polen, de grens met de Russische Enclave van Kaliningrad (in de Pruisische tijd Königsberg) en met Litouwen, een mooie afsluiting van de wandeltrek.

Etappes 2 en 3 gecombineerd, 18 dagen
Etappes 1, 2 en 3 gecombineerd, 25 dagen

Geïnteresseerd in één van de reizen?
Een veel uitgebreidere beschrijving van de reizen, inclusief prijzen, etc. vind je bij de reisorganisatie Europa-Express:

etappe 1: Biebrzamoerassen, 12 daagse wandeltrektocht

etappe 2: Biebrzamoerassen en Mazurische meren, 12 daagse wandeltrektocht

etappe 3: Mazurische meren, 12 daagse wandeltrektocht

etappe 1 en 2, gecombineerd: 19 daagse wandeltrektocht

etappe 2 en 3, gecombineerd: 18 daagse wandeltrektocht

etappe 1, 2 en 3 gecombineerd: 25 daagse wandeltrektocht

Dit artikel is geplaatst in Activiteit, Biebrzamoerassen, Gebieden, Individuele reizen, Mazurische merengebied, Polen wandel Biebrzamoerasssen, Polen wandel Mazurische meren, Polen wandel Suwalszczyzna, Reis overzicht, Suwalki landschappark, Type reizen, Wandelen, Wandelreizen individueel en getagged met , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.