Reizen > Type reizen > Reizen op maat

 
Vind je op deze site net niet de reis die je voor ogen had. Of hebben de gebieds- en reisbeschrijvingen je op een idee gebracht, maar wordt het niet aangeboden, geen nood: zowel voor individuen, als kleine of grotere groepen, kan een reis op maat aangeboden worden, helemaal aangepast aan je wensen. In overleg komen we er altijd wel uit.

Niet alleen vele individuelen gingen je voor. Ook tal van organisaties als vogelwerkgroepen, kanoverenigingen, natuurstudie verenigingen, waterschappen, natuurgerichte opleidingen (studenten), etc… vroegen naar een reis op maat, vaak met een bepaald thema of als studiereis.

Maatwerk kan variëren van volledig verzorgd, inclusief bijvoorbeeld deskundige (lokale) gidsen, tot het slechts regelen van een enkel kanotransportje.

Onderaan deze pagina vind je een aantal beschrijvingen van zogenaamde ‘specials‘. Specials zijn interessante reisvoorstellen (aanpassing mogelijk, dus maatwerk), meest in gebieden waar door mij geen andere reizen worden aangeboden.

Specials, een nieuw concept: Het doel is individuele reizigers de voordelen te kunnen bieden van een groepsreis, met de deskundige begeleiding door (lokale) gidsen, zonder de specifieke kenmerken van een groepsreis (reisleider, minimum aantal deelnemers, reeds vastgestelde vertrekdatum).

Het werkt als volgt: Een Special wordt aanvankelijk door 2 of meer bij elkaar horende personen (de hoofdboekers) geboekt. De reis wordt voor hen geboekt op basis van een overeen te komen reissom. De hoofdboekers bepalen of de reis ook voor andere reizigers wordt opengesteld. Als ze daarvoor kiezen, kunnen anderen zich bij de reis aansluiten, waardoor de reissom per persoon lager wordt. Sluit er zich echter niemand meer aan, dan gaat de reis door op basis van de oorspronkelijke reissom.

Indien je er voor kiest de reis ook voor anderen open te stellen zal de reis vermeld worden op diverse websites, zodat anderen zich aan kunnen sluiten.

De voordelen van de Special op een rij:
* de reis gaat altijd door
* flexibele startdatum
* op een aantal dagen begeleiding door een deskundige (lokale) gids
* lagere reissom mogelijk als u de reis ook voor anderen openstelt

Specials

Polen special: Oderdelta en Slonsk, Zeearenden

Agronatura.nl Zeearend

vogelreis, special, groepsreis, 5 dagen

De Oderdelta in Noordwest Polen is een ongeveer 13.000 km² grote lagune in Polen en Duitsland. De Lagune is één van de
belangrijkste rust- en foerageerplaatsen voor trekvogels op de West-Palearctische trekroute. Aan de Poolse zijde van de Oderdelta bevindt zich de grootste concentratie Zeearenden van Europa. Momenteel zijn er 150 broedparen in de Oderdelta, een kwart van de totale Poolse populatie.
Alleen al bij de voorbereiding van deze reis werden … Lees verder

Geplaatst in Activiteit, Reis overzicht, Reizen op maat, Type reizen, VogelOderdelta, Vogelreizen specials, Vogels kijken | Getagged , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Polen special: Oderdelta en Slonsk, Zeearenden

Polen special: Najaar in de Biebrzamoerassen en het Oerbos van Bialowieza

Eland in de Biebrzamoerassen, foto: Jaap Schelvis

natuurreis, special, individueel of groep, 10 dagen

Lokale gidsen en deskundigen nemen je mee, op zoek naar burlende edelherten, snoeiende elanden en schurkende wisenten in de Biebrzamoerassen en het oerbos van Bialowieza.
De Biebrzamoerassen zijn de mooiste en best bewaard gebleven laaglandmoerassen van Europa (Internationaal Wetland, Nationaal Park en voormalig WNF-project) en het oerbos van Bialowieza ziet … Lees verder

Geplaatst in Activiteit, Biebrzamoerassen, Gebieden, Groep specials, Oerbos van Bialowieza, Reis overzicht, Reizen op maat, Type reizen, Workshops / Themareizen | Getagged , , , , , | Laat een reactie achter