Polen: Mazurische meren, Czarna Hancza, kanaal van Augustow, Biebrzamoerassen

kanokampeertrektocht, individuele reis, 16 dagen

kanoreis noordoost Polen

Heerlijk rustige kampeerplek

Een lange en gevarieerde kanotrektocht die je vanuit het Wigry Nationaal park, temidden van de oostelijke Mazurische meren, via het prachtige riviertje de Czarne Hancza, het idyllische kanaal van Augustow en talloze natuurlijke meren door het woud van Augustow leidt.
Na de stad Augustow volg je het riviertje de Netta en het kanaal van Augustow naar de zuidelijker gelegen Biebrzamoerassen. Ruim 5 dagen vaar je door dit uitgestrekte moerassengebied, één van de bekendste vogelgebieden van Europa.
Veel kanoervaring is niet nodig, een redelijk uithoudingsvermogen wel. Het water in de riviertjes stroomt niet snel. Omdat de tocht en de etappes soms lang zijn, raden we je ten sterkste aan eerst enkele malen van te voren te oefenen. Onderweg word je twee maal bevoorraad. Meestal slaap je in tenten, soms bij iemand thuis.

Overigens, er zijn ook kortere varianten mogelijk, waarbij door slechts één of enkele van de genoemde gebieden gevaren wordt.

Geïnteresseerd in deze reis?
Een veel uitgebreidere beschrijving van deze reis, inclusief prijzen, etc. vind je bij de volgende reisorganisatie:

Europa-Express, Kanotrektocht over de Czarna Hancza en door de Biebrzamoerassen

Dit artikel is geplaatst in Activiteit, Biebrzamoerassen, Gebieden, Individuele reizen, Kanovaren, Mazurische merengebied, Reis overzicht, Type reizen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.