Hardangervidda, pittige tourlanglauftocht voor avonturiers

pittige trektocht, groepsreis, 8 dagen

Hardangervidda toerlanglauftocht Noorwegen

Tijdens deze zeer avontuurlijke tocht gaan we in Noorwegen op cross-country langlaufend de Hardangervidda ontdekken, de grootste ‘hoogvlakte’ van Europa. De term hoogvlakte betekent niet dat het louter een vlak gebied is. Het is juist ruig en onherbergzaam, maar heeft geen hoge onbereikbare toppen.
We houden ons niet aan een vaste route, maar maken een zwerftocht, waarbij we ons laten leiden door het weer en de interesses binnen de groep.
Het is een pittige tocht. We dragen onze eigen bagage op de rug en trekken daarbij ook nog één of enkele pulken (sleetjes) achter ons aan.
We maken geen gebruik van getrokken sporen of gemarkeerde loipes, we trekken ons spoor zelf en maken daarbij gebruik van GPS en kaartmateriaal.
In de wijde omgeving zullen gebaande paden en menselijke activiteit ver te zoeken zijn.

We kamperen in de sneeuw of maken gebruik van kleine berghutten, die in de zomer door jagers en vissers worden gebruikt en niet bekend zijn bij het ‘grote publiek’.

Bij mooi weer kunnen we genieten van de eindeloze sneeuwlandschappen en prachtige vergezichten, maar als het weer omslaat en we te maken krijgen met sneeuwstormen laten we ons ook niet uit het veld slaan, maar trotseren de elementen.
Het kan dan voorkomen dat we maar enkele kilometers kunnen afleggen. Als er geen hutje in de buurt is, zetten we onze tent op of graven we een sneeuwhol om daarin te overnachten.
Maar we kunnen er ook altijd voor kiezen om een keer een extra nacht in een hutje te blijven en zonder bepakking een rondtocht te maken.

Deze tocht is geschikt voor iedereen die van een uitdaging houdt, over een goede conditie beschikt, kan “afzien” als het nodig is en niet veel waarde hecht aan comfort. Bovendien moet je langlaufervaring hebben. Heb je dat niet, kies dan voor de sneeuwwandel variant.
Je zult de natuur voluit ervaren.
Je draagt grotendeels je eigen bagage, dus moet je er geen probleem mee hebben om met een rugzak van ongeveer 15 kg te lopen.
Omdat we tijdens deze reis ver van de bewoonde wereld zijn, en je je van te voren wel goed moet beseffen wat de tocht precies inhoudt, organiseren we vooraf een informatieavond. Hier wordt ook ingegaan op zaken als materiaal en kleding.

Je kan deze reis ook met een eigen gezelschap boeken, al vanaf 2 personen.

Geïnteresseerd in deze reis?
Een veel uitgebreidere beschrijving van deze reis, inclusief prijzen, reisdata, etc. vind je bij Meander Reizen

Dit artikel is geplaatst in Activiteit, Gebieden, Groepsreizen, Hardangervidda, Langlaufen, Reis overzicht, Type reizen en getagged met , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.