Fotoverslag: Sneeuwwandelen vanuit knusse Noorse blokhut

Auteurs: uit diverse gezelschappen
Reis: Noorwegen ‘light’; sneeuwwandelen vanuit knusse Noorse blokhut, groepsreis, 10 dagen

Onze knusse blokhut met sneeuw, gras en berkenboompjes op het dak

Op naar een mooie top in de buurt van onze blokhut. Op sneeuwschoenen kun je je makkelijk door ruw terrein voortbewegen, ook buiten de gebaande paden.

Ook kinderen genieten immens van deze reis. Gezinnen boeken deze reis vaak als special, dwz, met een eigen gezelschap op een zelf gekozen startdatum.

Op de top, genieten van adembenemende uitzichten.

Even uitrusten, coffee break.

Uitzicht vanuit onze blokhut

Grrrrr......., sneeuwschoenen heb je in allerlei soorten en maten.....

.... en kleuren.

En ook te gebruiken als bijzettafeltje.

We maken geregeld gebruik van het uitgestrekte langlauf-loipe-netwerk van Rauland. Omdat de sneeuw is aangestampt wandelt dat een stuk makkelijker.

Sneeuwwandelen in de loipe boven de boomgrens.

Oeps, zelfde plek andere keer, het is niet altijd mooi weer. Maar zwoegen in de mist of een sneeuwstormpje is ook een ervaring op zich. En thuis ....

... genieten we na bij het haardvuur.

Dikke lagen baardmossen en korstmossen aan de bomen geven aan dat we ons in hele zuivere lucht bevinden. Met name baardmossen leggen snel het loodje wanneer lucht vervuild is.

Het spoor van een vos torent boven de sneeuw uit. Een dergelijk spoor kan ontstaan wanneer een vos verse losse sneeuw aandrukt tijdens het lopen, waarna de wind de overige losse sneeuw rondom wegblaast. Er ontstaat een zogenaamd inversie vossenspoor.

En dit zijn inversie-sporen van sneeuwhoenders. Zij lopen in de berkenzone heel wat af tussen de takjes en struikjes die boven de sneeuw uitsteken, op zoek naar kleine knopjes en overjarig groen.

En 's avonds weer terug in onze knusse Noorse hut...

.. of iglo...

... of sneeuwhol.

Vers gevallen sneeuw in de berkenzone.

Sneeuwwandelen in de berkenzone.

Sneeuwwandelen boven de boomgrens in het prachtige Silkedalen.

Dit artikel is geplaatst in Blog, Blog Reizen, Blog Winter Noorwegen, Trip reviews en getagged met , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.