Polen: fietsen langs Mazurische meren en moerassen

fietstrektocht, individuele reis, 14 dagen

Fietsen langs Mazurische meren

Fietsen langs Mazurische meren

Deze fietstrektocht begint bij de Biebrzamoerassen, één van Europa’s grootste en belangrijkste wetlandgebieden. Langs meren, waar bevers hun sporen hebben achter gelaten, en via kleine rustige dorpjes fiets je het Mazurische merengebied in. In de buurt van het Suwalki Landschappark moet je een enkele keer even flink trappen om tot 100 m hoge ‘bergen’ te bedwingen. Maar na een klimmetje volgt meestal weer een heerlijke afdaling. Ook komt de tocht door het uitgestrekte bosgebied van Augustow, waar nog wolven rondzwerven. Het bos behoort tot het grootste aaneengesloten bossencomplex van Polen en loopt ver door in Litouwen en Wit-Rusland.

De reis is geschikt voor iedereen met een goede fietsconditie. De tochten zijn niet te lang en gaan voor het merendeel over smalle geasfalteerde wegen. Maar ook rijd je over onverharde veldweggetjes en een enkele keer een stukje over kinderkopjes wat het fietsen wel zwaarder kan maken. Je kan er altijd voor kiezen om je bagage te laten vervoeren.

De trektocht komt langs het 3-landenpunt met Rusland (de enclave van Kaliningrad, Königsberg in voormalig Pruisen) en Litouwen. Op het meest noordelijke deel van de route logeer je vlak bij de Litouwse grens en bestaat de mogelijkheid om een dag Litouwen in te fietsen.
Na het uitgestrekte bosgebied van Augustow maakt deze fietstocht nog een flinke lus door het lievelijk glooiende landschap zuid van de Biebrzamoerassen. Je overnacht o.a. bij een biologische boer waar de boerin lokale roem heeft vergaard omdat ze nog traditioneel kan weven (en dat ziet er soms ingewikkeld uit).
De fietsreis eindigt met een kanotochtje op de Biebrza rivier, maar fietsen kan natuurlijk ook.

Geïnteresseerd in deze fietstrektocht?
Een veel uitgebreidere beschrijving, inclusief prijzen, etc. vind je bij:

Europa Express, 14-daagse fietstrektocht Mazurische meren en moerassen

Dit artikel is geplaatst in Activiteit, Fietsen, Gebieden, Individuele reizen, Mazurische merengebied, Reis overzicht, Suwalki landschappark, Type reizen en getagged met , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.