Polen special: Avontuurlijke kanokampeerreis op de ongerepte Czarna Hancza

kanotrektocht, special, groepsreis, kamperen, 10 dagen

Kanoreis Czarna Hancza, kraakhelder water

Kanoreis Czarna Hancza, kraakhelder water

Deze verrassende kanokampeertrektocht vindt plaats in Noordoost Polen, waar meren nog kraakhelder zijn en riviertjes vrij mogen meanderen in hun natuurlijke stroomdalen. Vanwege deze ongereptheid vindt men in Noordoost Polen een aantal nationale parken waarvan het oerbos van Bialowieza en de Biebrzamoerassen de bekendsten zijn. Maar dat deze streek nog veel meer te bieden heeft bewijst deze gevarieerde kanoreis die begint bij een voormalig Camaldulenzer klooster midden in het minder bekende Wigry Nationaal Park, een complex van vele prachtige meren.
De eerste dagen volgen we het riviertje de Czarne Hancza door kleinschalig boeren landschap en de weelderige bossen van het meest uitgestrekte bosgebied van Polen, de Puszcza Augustowska. Het tweede deel van de kanotrektocht gaat afwisselend over het idyllische kanaal van Augstow met haar vele met de hand bediende sluisjes en serene meren.

Geïnteresseerd in deze kanotrektocht over de Czarna Hancza, kanaal van Augustow en Mazurische meren?
Binnenkort zal ik een uitgebreidere beschrijving van deze reis plaatsen. Wil je voor die tijd meer weten, neem dan contact met me op via het contactformulier.

Dit artikel is geplaatst in Activiteit, Gebieden, Gezinsreizen, Groep specials, Kanovaren, Mazurische merengebied, Reis overzicht, Type reizen en getagged met , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.