Noorwegen ‘light’: sneeuwwandelen vanuit een knusse hytte

 inleiding      programma      heen- en terugreis      foto’s      prijzen      boek deze reis 

inleiding

  • groepsreis, minimaal 4 en maximaal 7 deelnemers
  • 10 dagen
  • Reis1: van vr 23 februari 2018 t/m zo 4 maart 2018
  • Reis2: kies een eigen startdatum met een eigen gezelschap vanaf 4 personen
Noorwegen, sneeuwwandelreis

Op een top genieten van het uitzicht

In vergelijking met de andere Noorse winterreizen, is dit een heerlijke ontspannen reis, met meer comfort. We ervaren de ruige Noorse natuur in de winterse sneeuw, maar hebben daarnaast ook het gemak van een eenvoudige maar comfortabele blokhut waar ’s avonds het haardvuur lekker knispert. We verblijven de hele week in deze rustig gelegen Noorse hytte, en ondernemen vanuit hier, afwisselende en uitdagende dagtochten, meestal buiten de gebaande paden.

We gaan dus niet met een zware rugzak op pad, maar nemen alleen het broodnodige mee in een dagrugzakje. Daarom heeft deze reis de naam ‘Noorwegen-light’ mee gekregen.

zwaarte
Kan je wandelen, dan kan je sneeuwwandelen. Het is dus absoluut geen probleem wanneer je nog geen ervaring met sneeuwwandelen hebt. Wanneer je in Nederland zonder al te veel moeite een wandeling van 15 à 18 km maakt dan kan je deze reis prima aan.

accommodatie en maaltijden
De houten blokhut waar overnacht wordt behoort bij een typische Noorse bergboerderij waar men schapen houdt en uitkijkt uit over een bevroren meer. Op de achtergrond rijst de Hardangervidda op, het meest uitgestrekte bergplateau van Europa. Het is geen luxe ingericht vakantiehuis, maar wel comfortabel en erg sfeervol. De hut heeft 3 kleine slaapkamers, deels met stapelbed, deels met 2-persoonsbed en een los bed als stapelbed er over heen. Verder is er een gezellige woonkamer met open keuken en een open haard. Er zit zelfs een kleine sauna in. Houdt u van gezelligheid en stelt u geen hoge eisen aan privacy, dan past deze reis prima bij u. De maaltijden zijn bij de reisprijs inbegrepen maar worden door ons zelf bereid. Met eventuele diëten houden we natuurlijk rekening.

wist u dat …?
…u deze reis ook kan boeken met een eigen gezelschap op een zelfgekozen startdatum. Het programma kan aan uw wensen worden aangepast (maatwerk).
De reis is ook geschikt voor gezinnen met kinderen die van wandelen en uitdaging houden.

Dit artikel is geplaatst in Activiteit, Gebieden, Groepsreizen, Hardangervidda, Reis overzicht, Sneeuwwandelen, Type reizen en getagged met , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.